Film

De Magie van Filmposters: The Blues Brothers (1980)

Niets dat vroeger filmfans meer prikkelde dan de filmposter. In een tijdperk zonder internet, trailers en het traditionele spammen via sociale media, was het bovendien de belangrijkste vorm van reclame. Soms handgetekend of geschilderd, soms een bonte mix van fotomateriaal, maar steeds kleurrijk, mogen ze als kleine kunstwerkjes worden beschouwd. Ik daag je uit een originele oude poster in handen te krijgen zonder grote bedragen te betalen.

Daarom breng ik graag hulde aan de film en zijn poster, en laat ik jullie genieten van het originele oude werk en van enkele moderne interpretaties. Vandaag is The Blues Brothers aan de beurt.

https://www.youtube.com/watch?v=_CYMYYHHe90

The Blues Brothers (1980)

Toen John Landis in 1980 in samenwerking met acteurs John Belushi en Dan Akroyd een sketch uit Saturday Night Live naar het grote scherm bracht, kon hij wellicht niet inschatten dat The Blues Brothers filmgeschiedenis zou schrijven. Half musical, half comedy, en misschien een kwart actiefilm, blijven de broers Jake en Elwood Blues tot de verbeelding spreken.

Hoewel belangrijke bijrollen door Carrie Fisher (Star Wars) en John Candy (Spaceballs) ingevuld worden, zijn het de muzikanten die alle aandacht naar zich toetrekken. The Blues Brothers betekende voor Ray Charles, Aretha Franklin, James Brown, John Lee Hooker en Cab Calloway niet alleen een kennismaking met een nieuw en jonger publiek, maar een terugkeer uit de obscuriteit.

De personages en afbeeldingen van The Blues Brothers zijn eigendom van Universal Studios. Custom posters worden met artist vermeld.

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster

Blues Brothers Movie Poster Blues Brothers Movie Poster Blues Brothers Movie Poster

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.