Merch uit en over de jaren 80

De gemiste kans van V: The Original Series en de merchandise

Shut up and take my money. Met één van deze bekende en afgezaagde zinnen plaatsen verzamelaars hun liefde voor een nieuw product online. Het is ook mijn reactie als ik de merchandise rond V in het tijdschrift Fusion zie. Alleen, ik ben 36 jaar te laat. Het artikel in Fusion 12 belicht een overzicht van de uitgebrachte en nooit uitgebrachte merch in 1984.

V: Lizards Like People

Voor ik verder ga is een kleine achtergrond misschien op zijn plaats. Als ik praat over V, dan alludeer ik op de oorspronkelijke 2-delige televisiefilm V (the original miniseries) uit 1983 en het driedelige V: The Final Battle 1984. Ook bekend als de serie waar de aliens reptielen zijn die Aarde als een Mister Grill en de mensheid als filet mignon zien. De aansluitende volwaardige reeks uit 1984 is een flauwe schim van wat voorheen komt. In 2009 probeert men het opnieuw, maar buiten de bevallige vormen van Morena Baccarin kan de remake absoluut niet boeien.

V: Lizards Like Toys

Hoe dan ook, het artikel in Fusion en de bijhorende foto’s van Toypolloi doen me watertanden. De plastic handwapens zijn ideaal om de scenes na te spelen. Maar de 3’3/4 figuren die speelgoedfabrikant LJN nooit heeft uitgebracht? Daar kan ik enkel van dromen. Met hun grootte passen ze perfect bij Star Wars en Action Force. Als kind zou ik daar dolgelukkig mee zijn geweest. Wat zeg ik, ook als volwassene spring ik een gat in de lucht.

Vooral het witte ruimteschip met het herkenbare rode logo en de Visitor Trooper zijn ideaal voor army building (dezelfde figuren aankopen om een leger te simuleren, red.). Onder leiding van een enkele Diana figuur kun je een heuse (en volledig verdiende) invasie op de aardmensen uitvoeren.

Onbegrijpelijk dat een bedrijf als Super 7, dat de laatste jaren een myriade aan obscure licenties in speelgoedvorm uitbrengt, V schromelijk over het hoofd ziet. Waar wachten ze op?

V the series merchandise toypolloi
@Fusionmag @toypolloi

V: Lizards Like Money

Uit journalistieke nieuwsgierigheid heb ik het net afgeschuimd op zoek naar deze merchandise. Op basis van de gangbare prijzen op de secundaire markt mag de slogan veranderen in Shut up, I will sell a kidney so you can steal my money. Tenzij een startbod van $ 300,00 op een stel walkie talkies de gangbare prijs is.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.