De wereld van de geek

I find your lack of coffee disturbing! (Gastartikel)

Wanneer er een elementje rammelt in het periodiek stelsel van je gedachten doe je er altijd goed aan het van je af te schrijven. Als je dat doet op een cafeïnevrij moment dan krijg je een allegaartje van de meest vreemde zinnen en alinea’s.

I’m Gilles and…

I find your lack of coffee disturbing!

Darth Vader coffeeVolgens mij had B100 nooit pech en was Scooter van The Muppet Babies helemaal niet schattig. Denver leek al helemaal niet op een dinosaurus en Alf was een pop! Freakazoid was alles behalve freaky, Didi was slimmer dan Dexter en Ash vangt ze nooit allemaal!

Heb ik jullie geraakt in dat nostalgische, jeugdige gevoel dat je koestert ergens in een verborgen gaatje in je achterhoofd? Als dat het geval was, wel dan is mijn missie geslaagd! Het doet pijn vind je niet?

[su_quote cite=”Gilles Callens”]Het lijkt me namelijk moediger de pen ter hand te nemen, die onmiddellijk weer naast me te leggen en dit betoog te typen.[/su_quote]

trollEen tijdje geleden heb ik hetzelfde meegemaakt. Zo’n laaghartig, duister individu dat de jeugd tegenwoordig omschrijft als een internet troll, heeft een regelrechte cyberaanval ondernomen met als doel het kleineren van een serie waar ik als zes- tot achtjarige simpelweg op verlekkerd was. Het trof me als een dolk in het hart en het lijden heeft dagen geduurd. Twee nachten heb ik amper geslapen, ik hield er een moeilijke stoelgang aan over en mijn eerste ochtendkopje citroenloze thee smaakte opmerkelijk zuur. We zijn nu een paar dagen verder en het wordt tijd voor een moedig besluit.

Natuurlijk zou ik, zoals zo velen, een heus debat kunnen proberen aangaan om de bewoner van de internetversie van Midden-Aarde van zijn ongelijk te overtuigen, maar nee… vandaag doen we dat eens niet. Het lijkt me namelijk moediger de pen ter hand te nemen, die onmiddellijk weer naast me te leggen en dit betoog te typen. Laat dit in de plaats van een verdediging van slechts een serie, die ik voor het algemeen goed naamloos zal laten, een betoog worden voor iedere nerdy of geeky strekking. Zij krijgen namelijk allen wel eens te maken met respectlozen! (Game of Thrones kunnen we natuurlijk allemaal als een uitzondering aannemen.)

Na al die jaren van evolutie lijkt het wel alsof we het nog niet zoveel verder hebben gebracht. Oké, we hebben natuurlijk wel dat subtiel tikkeltje elegantie dat ons dat ietsje hoger op de sociale ladder duwt. Dat beetje je-ne-sais-quoi dat je in een koffiebar brengt om daar een wetenschappelijk ondersteunde conversatie aan te gaan over pakweg de ontbindingsperiode van de Walkers die nog niet onder handen zijn genomen door Rick of Daryl.

Maar helaas, het eindresultaat kan nog steeds leiden tot een heftige ruzie met als onvermijdelijk eindresultaat het uithuilen bij je BFF en haar/zijn Rainbow Dash-kussen. De minderbedeelden op intellectueel vlak zitten natuurlijk nog steeds, zoals hun voorouders, op café te praten over sportprestaties zonder dat zij daar zelf enig fysieke inspanning voor hebben geleverd. Net zoals hun ascendenten leidt dit natuurlijk ook dit veel te vaak tot glasscherven en gebroken neuzen, om nog maar te zwijgen van de boetes voor de sportploegen die ze denken te vertegenwoordigen.

Het is triestig gesteld dat wij, als de hogere vorm van de moderne mens ons ook nog steeds schuldig  kunnen maken aan dergelijk minachtig gedrag. Want, geef toe, in de praktijk laten we ons allemaal wel eens vangen waarna we ons laten gaan. We zouden toch beter moeten zijn dan knappe, dopingontkennende tennissterren? Beter dan jonge motorrijdende veldrijdsters? Wel dan?

mr.T coffeeBegrijp me niet verkeerd, ik ga mijn handen niet in onschuld wassen. Zelf heb ik ook nog onverantwoorde uitingen verricht tegen een lotgenoot die er nog steeds van overtuigd is dat Captain Kirk een interessanter personage is dan Luke Skywalker. Er zijn Marvels onder ons die er rotsvast van overtuigd zijn dat alles wat DC produceert giftig is, anderen steunen dan weer enkel Chuck Norris en laten Mr. T in de kou staan. Brengt dit echter iets op? Het antwoord weten we eigenlijk wel…

Nee, genoeg vrienden! Genoeg! Heb respect voor andere fandoms, koester dat dikke knulletje met de Naruto-fetisj! Lach de volwassen kerel met de pluchen hond niet uit (Het zou wel eens je baas kunnen worden).  Speel samen met die action figures (die je tegen beter weten in, uit de originele verpakking hebt gehaald!) Raak alleen met avatars als Master Chief je lotgenoten in het hart!

Laat ons allen elkaar een knuffel geven want wij zijn de toekomst, in onze wereld rijden Sonic, Batman, Lolsmurf en Freddy Krueger allen gezamenlijk op een nimbus 2000, een tauntaun, Drogon en Shadowfax.

A geek is your best friend till the end! Hidey-ho!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.