Muziek

De liefde voor Italo Disco

Italo Disco is elektronische dansmuziek die wordt gemaakt met elektronische instrumenten zoals synthesizers, drumcomputers en vocoders. De stijl kenmerkt zich voornamelijk door een duidelijk futuristisch en ‘spacy’ geluid, maar ook juist heel zomerse, opgewekte klanken en een typische strakke beat die soms zwaar of dof kan klinken. Italodisco blijft tot het eind van de jaren tachtig populaire dansmuziek voor jongeren in niet Engelstalige delen van Europa.

wikipedia

Zomers. Opgewekt. Je leest het goed.

Italo Disco

Vergeet New Wave, Hard Rock en Hip Hop. Vergeet Post-Punk, Heavy Metal en R&B. Het mooiste en belangrijkste muziekgenre dat in de jaren 80 het levenslicht ziet is Italo Disco.

Italo Disco is een unieke stijl, waarbij je gemakkelijk een hele avond onder de denkbeeldige spots van een fel verlichte discotheek kan blijven dansen. Welke volgorde de nummers ook hebben, het tempo verandert nauwelijks. Daarmee is dansen op Italo Disco eenvoudig. Je schuifelt wat heen en weer, en misschien beweeg je je armen wat meer. De schouders mogen, maar het is niet verplicht, mee bewegen. Geen been brekende stunts of ingewikkelde danspasjes. Je geeft je over aan het ritme van de muziek.

Zomers. Opgewekt.

Italo Disco is ongebreideld plezier. Italo Disco is Zen. Italo Disco is de muziek voor de muziekliefhebber.

Tudu du du du du du tudu du du Paris Latino.

Dansen op Italo Disco is zo simpel dat een horde zombies naast je kunnen schuiven voor je er erg in hebt. Wat voor een buitenstaander als artificieel en prefab klinkt, is voor de ingewijden een feestelijk samenkomen. Ver weg van de harde brutaliteit van de zichzelf onterende punkers en de hoofdschuddende hardrockers. Eleganter dan de zwart gedrapeerde Goths en de zich strategisch vergeten te douchen New Wavers die in elkaars stank huppelen. Voor wie de warme zomer niet snel genoeg plaats kan maken voor de druiligere en donkere herfst. Neen, daar willen we geen deel van uitmaken.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd. Het verheerlijken van alle glorie van mijn jaren 80 zie ik als een plicht naar de huidige generatie. Doorspekt met invloeden van de subtiele humor van Jeroom, George Carlin en Mad Magazine presenteer ik nonsens en nostalgie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.