Daar zit muziek in

Dat klinkt als 80’s muziek

2018 lijkt in het teken te staan van muziek. De laatste maanden kocht ik heel wat nieuwe cd’s, grotendeels ter aanvulling van de bestaande verzameling. Ja, uiteraard ken ik het concept streamen. Maar ik heb graag iets tastbaars in handen. En neen, elpees schaf ik niet aan. Ik ben dan nostalgisch van aard, terugkeren naar de ronde stoffige schijven is geen optie.

Omdat het als blogger enigszins verwacht wordt, vertel ik er graag wat over. Verwacht echter geen uitgebreide en diepgaande analyses. Na mijn Hits Of The 80’s is duidelijk dat ik daar bijzonder weinig talent voor heb, en er bestaan betere sites voor.

80s Geek dexy Midnight RunnersSearching for the young soul rebels – Dexys Midnight Runners

Een tip vanuit het boek 1001 Albums Die Je Moet Gehoord Hebben, en met reden. Omdat ik een grondige hekel aan het nummer Come On Eileen heb, heeft het tot 2018 geduurd voor ik deze groep een kans gaf.

Dat is dan het leuke van het verleden (her)ontdekken, soms word je aangenaam verrast. Dexys Midnight Runners vergelijk ik hier met Madness op valium. (Of misschien is Madness Dexys op speed?)

Persoonlijke favoriet: Geno (niet toevallig hun eerste #1)

 

Dexys Midnight Runners Too-rye-ay“Too-Rye-Ay” – Kevin Rowland & Dexys Midnight Runners

Waarom één cd kopen, als je er twee aan dubbele prijs in huis kunt halen? “Too-Rye-Aye” heeft jammer genoeg dat ene nummer op zijn tracklist staan, maar binnen het geheel komt het verrassend goed tot zijn recht. Misschien dat ik er ooit nog van houd.

Persoonlijke favorieten: Jackie Wilson Said en The Celtic Soul Brothers.

 

Madonna album muziek Like A prayerLike A Prayer – Madonna

Een album van Madonna is meestal een allegaartje van sterke nummers en vergetelijke vulling. Goede edities hebben meer van de eerste categorie. Like A Prayer wordt gedragen door het gelijknamige titelnummer. Cherish en Express Yourself scoorden destijds in de hitlijsten, maar memorabel zijn ze niet. Love Song, het duet met zijne purperen pygmee Prince is teleurstellend.

Persoonlijke favoriet: Like A Prayer, een geweldig nummer waarvan ik vergeten was hoe straf het is.

ABC the lexicon Of Lovethe Lexicon of Love – ABC

Eén van de beste albums uit de jaren 80. Zonder twijfel. ABC en topproducer Trevor Horn maakten van the Lexicon of Love één langgerekt hoogtepunt.

ABC zou dit succes nooit meer evenaren

Favoriete nummers: Poison Arrow, The Look of Love (part one) en Show Me.

 

Songs From The Big Chair – Tears For Fears

Natuurlijk ken je Shout en Everybody Wants To Rule The World. Klassieke hits die nog steeds op de populaire radio worden gespeeld. Misschien herinner je je het tragere Head Over Heels nog. De andere nummers op Songs From The Big Chair leunen sterker aan bij die laatste. Ideale muziek om s’avonds met de koptelefoon op te beluisteren.

Favoriete nummer: Head Over Heels. Start traag, maar bouwt gestaag op.

 

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.