Televisie

Hoff The Record: De terugkeer van een icoon

Een pseudo-reality show of mockumentary waar mijn en iedereens held en halfgod David “The Hoff” Hasselhoff de hoofdrol in speelt? Waarin hij met zichzelf en zijn grootste rollen de spot drijft? Yes, please.

Op Acht, de digitale zender dat wel meerdere prestigieuze reeksen programmeert, kun je sinds begin 2016 het zes-delige Hoff the Record volgen.

Het concept is briljant. We volgen een David Hasselhoff die beseft dat zijn carrière in de Verenigde Staten in het slop zit en verkiest naar Engeland te verhuizen om zijn brand een nieuwe impuls te geven.

maxresdefault

Maar na het bekijken van een aflevering wordt pijnlijk duidelijk dat de stijl die Ricky Gervais en Stephen Merchant zo eigen maken, niet makkelijk te kopiëren is.  Wat beide zo meesterlijk deden met The Office, Extra’s en Life’s Too Short, schijnt hier niet te lukken. Een geslaagde mockumentary werkt immers alleen als je gelooft dat de personages zich in het echte leven zo gedragen. Denk bijvoorbeeld ook aan het geweldige Curb Your Enthousiasm, waar je ervan uitging dat Larry David ook in het echte leven een ergerniswekkende man is.

Het achterliggende probleem is dat iedereen de capriolen van de sympathieke Hofmeister al kent. Zijn realiteit met dronken uitbarstingen, foute videoclips en voorliefde voor zelfspot kun je ook moeilijk nog meer in het belachelijke trekken. En dat is wat de makers van de reeks volgens mij maar al te goed beseffen. In Hoff The Record gooit men alle clichés op een hoop.  Uiteraard krijg je de evidente scènes met knipogen naar Baywatch en Knight Rider, maar vaak worden die dan vergezeld door flauwe grappen. The Hoff met ingetrokken buik in rode onderbroek? Hilarisch. Zijn bloot lijf gesierd met knullige Hoff-tatoeages? Nah….

rnybdfftrq0xozvpesqq

Hoewel The Hoff de absolute ster en bestaansreden van de reeks is, verwacht je dat er toch ook wel interessante nevenpersonages worden gepresenteerd. Helaas, er wordt op safe gespeeld met de voorspelbaar sjoemelende en incompetente manager, de kritische personal assistent, de racistische chauffeur, een pocherige personal trainer en David’s verloren zoon, genaamd Dieter. Dieter Hasselhoff aus Düsseldorf. Ja, zo trek je de weinig resterende geloofwaardigheid uit de reeks.

Het had meer kunnen, en moeten zijn, en zijn talrijke fans zullen wellicht op hun honger blijven zitten, maar wat maakt het uit? David Hasselhoff is terug op televisie en alles is goed in de wereld.

BBC_SaveTheHoff_poster3_polarbear

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.