Hits Of The 80s

Hits Of The 80s – Kevin Bacon gaat Footloose (1984)

Everybody Cut Footloose

Het moest een keer gebeuren. Was er iemand die er aan twijfelde dat Footloose in deze lijst zou voorkomen? Ook al hebben we het nummer al te veel gehoord, het blijft terecht één van de klassiekers.

Been working so hard
I’m punching my card
Eight hours for what?
Oh, tell me what I got
I’ve got this feeling
That time’s just holding me down
I’ll hit the ceiling
Or else I’ll tear up this town

Het biedt mij ook één belangrijk voordeel. Ik hoef er weinig tekst aan te verspillen. Maar voor de niet-80s kenners die hier toevallig zijn beland leg ik het nog kort even uit.

Footloose is het titelnummer van de gelijknamige film Footloose (1984), met in de belangrijkste hoofdrollen Kevin Bacon, Lori Singer (onderstaande foto), Dianne Wiest en klassebak John Lithgow. Het plot vertaalt zich als “stadsjongen leert de boerenbuiten dansen dik tegen de zin van mijnheer pastoor“.

Zoals het bij de betere 80s klassiekers past, verscheen in 2011 een moderne update. Atypisch voor een remake deed ze het origineel alle eer aan.

Lori Singer Footloose

King of the Movie Soundtrack

Kenny Loggins vergelijk ik steevast met zijn tijdsgenoot en mede-componist Michael McDonald. Twee artiesten die bewezen hebben dat ze hits kunnen schrijven, maar door het grote publiek altijd als commercieel worden omschreven. Dat Loggins voor Footloose een Oscar-nominatie in de wacht wist te slepen vergeten diezelfde muziekkenners strategisch.

Hij reeg in de jaren 80 de filmhits aan elkaar. De zanger – gitarist – componist ken je naast Footloose immers ook van Danger Zone en Playing With The Boys uit Top Gun (1986) en Meet Me Half Way uit het Stallone-vehikel Over The Top (1987). De brave man maakte deel uit van USA For Africa en bracht op Live Aid – hoe kan het ook anders – Footloose.

Alleen verdween hij na de jaren 80 zo goed als volledig uit beeld. Niet dat hij zich op een onbewoond eiland terugtrok, maar mainstream bleef het stil.

Kenny Loggins Footloose

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.