Hits Of The 80s

Hits Of the 80s – Die zomer met Bananarama (1984)

Hits Of the 80s start met Cruel Summer?  Huh, je meent het? Krijgen we 52 weken lang dit soort lichtvoetige popmuziek over ons heen? Waarom in godsnaam starten met Bananarama?

Wel, beste lezers, daar is een gegronde reden voor.

Vroeger had ik een gezonde fascinatie voor Bananarama. De groep oogde fris en vrolijk, straalde attitude uit, was niet noodzakelijk toonvast maar ritste met hun typische vrolijke popdeuntjes toch een resem hits aan elkaar.

Leuke, dansbare en makkelijk mee te zingen hits.

Robert De Niro’s Waiting, Shy BoyReally Sayin’ Something, Venus en natuurlijk deze Cruel Summer.

Natuurlijk is de clip geen visueel hoogstandje. Je ziet Keren (Woodward), Sara (Dallin) en Shiobhan (Fahey), en daar hoefde ik tot mijn grote vreugde geen wikipedia voor te raadplegen, zingend door de straten slenteren. Ze beleven geen meeslepende avonturen, maar het ritme pakt je onmiddellijk en de vrijgevochten dames zien er gelukkig uit. Het belichaamt perfect de vibe en het charisma van de groep en de tijdsgeest waarin ze succesvol waren. Dat laatste verklaart ook hun kledij en wilde haardos (“het vogelnest“).

Bananarama 80s
Keren, Sara en Shiobhan in betere tijden.

Jammer genoeg bleven ze die ontwapenende frisheid niet behouden. Volgens mij maakten ze de grote fout met 80s mega populaire producers Stock, Aitken en Waterman in zee te gaan. Ze scoorden hun grootste hits, maar het klonk allemaal zo gefabriceerd. Het ontging ook Shiobhan Fahey niet, die kort daarna de groep “om creatieve en persoonlijke redenen” verliet.

En dan hield de fascinatie voor mij ook op. Want mijn aandacht ging vooral naar Shiobhan. Bij bands moet je nu eenmaal kiezen welk lid je voorkeur geniet. En die blonde oogde prettig gestoord.

Iets wat pas duidelijk werd toen ze Shakespeare’s Sister oprichtte. Bekijk de clip van Stay maar eens. Daarin mogen we haar in volle crazy mode aanschouwen. Dat gitzwarte haar, dat glitterpak, die draaiende ogen, die bevreemdende stem, …. Oh, wat had ik een crush op die dolgedraaide marionet.

Shakespeare Sister Shoaben 80s

Wat me nadeloos naar volgende week brengt, waar de liefde centraal staat. Of zo interpreteer ik het toch. Ik hoop jullie daar terug te zien.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.