Hits Of The 80s

Hits Of The 80’s – Bucks Fizz (1981)

Schatplichtig aan ABBA

Dartel als jonge veulens in de wei, breed glimlachend en huppelend op de muziek lijkt Bucks Fizz wel vleesgeworden strippersonages van Jeff Nys. Laat ons aannemen dat Filiberke voor de gelegenheid zijn haren heeft geblondeerd, zodat hij esthetisch perfect bij Jommeke en de Miekes past.

Maar serieus, het pas opgerichte Bucks Fizz won in 1981 het Eurovie Songfestival volgens het vertrouwde concept. Vier – 2 jongens, 2 meisjes – mooie (dan denk ik vooral aan Jay Aston) groepsleden die een aanstekelijk uptempo nummer zingen. Bovendien kruidde de Engelse inzending het met een heerlijke gimmick, waar de blonde heren halverwege het nummer de rok van de meisjes aftrekken. De jury en het publiek vielen terecht als een bom voor de act. Net als ABBA 8 jaar voorheen was de winnaar makkelijk vooraf te voorspellen. Eerlijkheidshalve was het niet onverdiend.

Nu, als er één groep was waarvan verwacht werd dat ze in de succesvolle voetsporen van de Zweedse publiekslieveling zou treden, dan was het wel Bucks Fizz. In eerste instantie leken ze ook in die opzet te slagen. Making Your Mind Up (1981) werd een wereldhit, en The Land Of Make Believe (1982) was ook succesvol, maar je moet al goed nadenken om er een derde nummer bij te noemen.

Hun succes bleef tot Groot-Brittannië beperkt, waar ze tot vandaag best populair blijven. In de rest van Europa duiken ze enkel nog op in de jaarlijkse aanloop tot het Songfestival.

Bucks Fizz

Maar wat is een Bucks Fizz?

De belangrijkste vraag die je je waarschijnlijk stelt is wat in godsnaam een Bucks Fizz is. Ik geef je daarin geen ongelijk, de etymologische achtergrond hield me ook al een tijdje bezig.

Het antwoord vond ik op kokteel.nl.

De Bucks Fizz cocktail is een fruitige cocktail op basis van champagne. Deze troebele gele cocktail dient geserveerd te worden in een champagneglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 6 procent is de Bucks Fizz een vrij lichte cocktail die lekker weg drinkt. De bubbels in de champagne zorgen voor extra frisheid en iets zoets, de sinaasappelsap maakt het geheel bijzonder fruitig. Ideaal voor een champagne ontbijt, daarnaast is hij ook nog bijzonder makkelijk te bereiden vanwege het geringe aantal ingrediënten. 

Geen dank.

Bucks Fizz Union Jack

De volledige playlist van Hits Of The 80’s vind je zowel op YouTube en Spotify.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.