Hits Of The 80s

Hits Of the 80s – We Are The World (1985)

We Are The World

Nog steeds krijg ik kippenvel als ik het nummer op de radio hoor of de clip via Youtube nog even wil bekijken. We Are The World is zo’n nummer dat een generatie definieert.

Geschreven door Lionel Richie en Michael Jackson, en ingezongen door het kruim van de Amerikaanse muziekwereld, was het een uniek moment in de muziekgeschiedenis. Artiesten als Bob Dylan, Stevie Wonder, Ray Charles, Michael Jackson, Diana Ross, Billy Joel, Willie Nelson, Kenny Rogers, Tina Turner en Paul Simon, om er maar enkele te noemen, kwamen niet wekelijks samen om een duet op te nemen.

Deze onnatuurlijke projecten kunnen soms grandioos verkeerd uitdraaien, maar hier komen toch wel enkele geslaagde combinaties naar voor. Dan denk ik spontaan aan Bruce Springsteen en Stevie Wonder, twee stemmen die zo ver van elkaar liggen maar toch samen vonken geven. Of Cyndi Lauper die met haar schreeuw stroperige verzen toch kleurt.

Live Aid We Are The World

Live Aid

Eigenlijk begon alles met Bob Geldof. Het verhaal gaat dat hij na een schrijnende reportage over de hongersnood in Ethiopië besloot zijn handen uit zijn mouwen te steken. Samen met Midge Ure, zanger van Ultravox, schreef hij de kerstsingle Do They Know It’s Christmas. Hij vroeg zijn collega muzikanten samen onder de naam Band Aid het nummer in te zingen. De single werd een dikke nummer één, en bracht een golf van medeleven op gang.

We Are The World was het laatste grote tussenstation voor de goodwillcaravan in London en Philadelphia zou landen. Op 18 juli 1985 culmineerde ruim een half jaar aan muzikale liefdadigheid in Live Aid, één van de grootste en belangrijkste concerten uit de geschiedenis.

We Are The World Lionel Richie

Volgende week nummer 19. Na na na na na nineteen.

Ben je die toevallige nieuwe lezer, dan raad ik je onderstaand artikel aan.

De Uitdaging: Hits Of The 80s

De volledige playlist van Hits Of The 80s is trouwens te beluisteren via YouTube.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.