Hits Of The 80s

Hits Of the 80s – De ogen van Sheena Easton (1981)

The Morning Train

In alle eerlijkheid, ik wou hier vandaag een andere videoclip van Sheena Easton plaatsen. Helaas willen YouTube, en waarschijnlijk de platenmaatschappij, niet meewerken en kunnen we niet samen genieten van de glorie die Morning Train (Nine To Five) is. De videoclip vind je enkel in verknipte vorm terug. Jammer.

Gelukkig kan mevrouw Easton slechts een klein palmares voorleggen, want buiten haar sensuele blik en uitstraling zegende de goede Heer de Britse zangeres met bedroevend weinig muzikaal talent, en grijpen we naar haar enige andere solo-hit.

For Your Eyes Only zal, samen met het ijzersterke The Spy Who Loved Me (1977), de geschiedenis ingaan als de enige goede James Bond films met hoofdrolspeler Roger Moore. Dankzij een klein mirakel slaagt de zangeres er in zichzelf van haar beste kant te laten zien, en krijgen we één van de sterkste titelnummers uit de gehele cyclus.

for your eyes only sheena easton

Easton, Sheena Easton

Wijlen gitaarvirtuoos Prince nam in 1987 met haar een uitermate succesvol duet – U Got The Look – op dat hoog in de hitlijsten belandde. Er kan natuurlijk iets gezegd worden voor de mans goede smaak en muzikaal talent. Voorheen, in 1982, had ze al een ander duet – We’ve Got Tonight – met Country legende Kenny Rogers opgenomen. Het brede Amerikaanse publiek leerde haar later als actrice kennen toen ze in 1987 5 afleveringen in cultreeks Miami Vice opdraafde.

Toch kan ze vandaag op een gevarieerde carrière terugblikken. Sheena Easton had het geluk dat ze zich op het juiste moment in de juiste omstandigheden met de nodige toeters en bellen liet presenteren. Als sluwe zakenvrouw had ze door dat er telkens op haar sterktes dienden gespeeld te worden.

Sheena Easton 80sgeek

Tijd om nog even talentvolle artiesten naar voor te schuiven. Maar daar moet je zoals steeds een weekje op wachten.

Ben je die toevallige nieuwe lezer, dan raad ik je onderstaand artikel aan.

De Uitdaging: Hits Of The 80s

De volledige playlist van Hits Of The 80s is trouwens te beluisteren via YouTube.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.