Hits Of The 80s

Bent u echt God, Mr Clapton? (Hits Of The 80s)

Beste heer Clapton,

Mag ik Eric zeggen? Slowhand? Of verkiest u liever God? Want zo wordt u toch door menig muziekminnaar en zelfverklaarde kenner genoemd.

Ik wil geen religies schofferen, dus houd ik het op mijnheer Clapton. Het enige goddelijke dat ik je dan wel wil toedichten, want het is geen geheim meer, is je talent om Sheryl Crow binnen te doen. Daar benijd ik je echt om.

Dit staat dan in schril contrast tot je talent om de juiste nummers te kiezen. Vooral niet in de jaren 80.

She’s Waiting, It’s In the Way That You Use It en Forever Man zijn geen slechte nummers. Ze belichten je enkel niet van je beste kant. Ik heb het hem niet gevraagd, maar ik vermoed dat je persoonlijke vriend Serge Simonart je heeft afgeraden deze nummers op je playlist te plaatsen.

Samenwerken met Phil Collins doe je nu eenmaal niet ongestraft. Uit een koe tap je geen champagne, om maar een boutade van Arno Hintjes te gebruiken.

Deze overgeproduceerde popdeuntjes vol synthesizer, drum en achtergrondzangeresjes die je pover stembereik camoufleren zijn ver van goddelijk. Afgaand op de videoclip waar je verveelde blik en je statische houding mij opvallen, heb ik de indruk dat je er zelf niet geluk om was. Je haar en baard netjes verzorgd, strak in het pak, lijk je wel een dandy.

eric-clapton-live-aid-80s

The things we do for money.

Ik kan maar hopen dat je je manager die je niet tegenhield voor je die lauwe pap serveerde de laan hebt uitgestuurd. Ergens neem ik het hem niet kwalijk, hij wou je wellicht iets anders presenteren dan je de zoveelste keer Wonderful Tonight of Layla te laten kwelen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind je nog steeds één van de beste gitaristen uit de geschiedenis. Hoewel ik ze pas op latere leeftijd leerde kennen, valt de genialiteit van Cream niet te ontkennen. Je live-optredens waar de Blues centraal staat, en waar je volgens mij schittert, blijven favorieten in mijn YouTube-lijst. Eric Clapton Unplugged was de eerste CD-schijf dat ik mezelf aanschafte, godbetert.

Ik blijf fan.

eric-clapton-80s

Belofte maakt schuld, volgende week een Vlaamse zanger.

Ben je die toevallige nieuwe lezer, dan raad ik je onderstaand artikel aan.

De Uitdaging: Hits Of The 80s

De volledige playlist van Hits Of The 80s is trouwens te beluisteren via YouTube.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.